IQBLVD

Dé innovatiehotspot in 2030 van de groei- en maakregio van NL.. In Hardenberg!

Hardenberg heeft de ambitie vol in te zetten op Talent in de regio, Smart Industry en Ondernemerschap en innovatie. De regio Drenthe, Twente en Zwolle is al jaren een belangrijke speler als het gaat om robotisering en technologisering. Niet voor niets dat er veel toonaangevende grote bedrijven zich hier hebben gevestigd.

Met de krachtige maak- en hightechindustrie die de regio al jarenlang kenmerkt, de gezamenlijke aanpak en de noodzaak om met voldoende arbeidskrachten klaar te staan voor de toekomst, is het plan ontstaan voor IQ Boulevard. IQ BLVD en Gemeente Hardenberg streven ernaar een gedragen en verbindend concept voor een fysieke en zichtbare uiting van IQ BLVD te ontwikkelen.

De Plekkenmakers werken hierin samen met Michel Kolenbrander van Bureau voor Conceptuele Zaken. Samen vertalen we de visie en ideeën van IQBLVD, lokale ondernemers en de gemeente Hardenberg en begeleiden we het proces om samen met relevante stakeholders te komen tot een breed gedragen concept.

We organiseerden als eerste een gezamenlijke Kick-off met interne stakeholders. We maakten kennis met elkaar en het zoekgebied, namen elkaar mee in de vervolgstappen en bepaalden de kaders van het proces.

PM post IQ PM post IQ2 PM post IQ9

Recente berichten

Interview: Maak kennis met Cathalin!

Interview: Maak kennis met Cathalin!

Even voorstellen… Vanuit haar afstudeerstage voor de opleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie in het afgelopen jaar is Cathalin Hamelink sinds 1 januari 2023 lid van ons Plekkenmakers team. We kijken uit naar een leuke, inspirerende en co-creatieve samenwerking. Tijd voor een kennismaking met onze nieuwe collega!

Op een energiek en co-creatief 2023!

Op een energiek en co-creatief 2023!

De kerstdagen zijn voorbij en 2023 nadert! In een tijd van onzekerheid, crisismanagement, klimaatambities en de woonopgave hebben we een succesvol & co-creatief Plekkenmakers jaar gehad. We kijken terug op een periode vol energie en dynamiek, creatieve inspanningen van ons team…

Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734