Badhotel Renesse

Binnenkijken bij uitgebreid Badhotel Renesse

Badhotel Renesse en de bijbehorende Villa Westerduin – een Bed&Breakfast – zijn uitgebreid. Er zijn twee tuinsuites gerealiseerd en het bijgebouw met vijf gezinskamers wordt omgevormd tot een villa met elf kamers.

 

Villa Westerduin

 

Eigenaar Olav Davidse wilde zijn Badhotel in Renesse en Villa Westerduin (B&B) blijven ontwikkelen. Ook wilde hij de onderscheidende marktprofilering van het Badhotel in relatie tot welzijn en vitaliteit vergroten.

Door vanuit gastbeleving, merkstrategie, trends en architectuur te denken, ontstond het idee om Villa Westerduin uit te breiden met twee tuinsuites en het bijgebouw met vijf gezinskamers te transformeren tot een nieuw villaconcept met elf kamers.

Olav Davidse: ‘Badhotel Renesse wil gasten een fris klassieke beleving bieden, binnen- en buitenshuis. De ligging dicht bij het strand, aan de rand van het dorpscentrum in een gebouw met karakter, is een goede uitvalsbasis om samen uit te waaien aan de Zeeuwse kust. Om daarna weer helemaal te kunnen opladen in de fris klassieke designsetting van het Badhotel Renesse. Belangrijk onderdeel van het concept is het versterken van het wellnessgevoel.

In het ontwerp is de tuin rondom het zwembad als centraal punt gebruikt in de gastbeleving. Ook is er een instagrammable eyecatcher met wellnessfaciliteiten ontworpen op het dak van het hotel.’

 

Villa Noordzee

 

De realisatie van de tuinsuites is inmiddels gereed. Het bijgebouw achter Villa Westerduin zal getransformeerd worden tot Villa Noordzee met 11 kamers. Het nieuwe kopgebouw van Villa Noordzee kenmerkt zich door een asymmetrische entreegevel met een uitsnede over 3 bouwlagen, beeldbepalende houten elementen in het trappenhuis en ruime balkons die ervoor zorgen dat het hotel en de twee villa’s een geheel worden. De toepassing van een houten visgraatpatroon zorgt voor een horizontale belijning die ritmisch, alzijdig en overhoeks doorgetrokken wordt. Ook in het interieur is het visgraatpatroon terug te vinden. Met de toevoeging van grote glazen puien aan de zuidzijde wordt de verbinding tussen binnen en buiten versterkt en het zicht op de tuin en het zwembad vergroot. Lees hier meer over het project.

 

Badhotel Renesse

 

Het Badhotel Renesse heeft 52 ruime en sfeervolle tweepersoonskamers. De nieuwe tuinsuites zijn zeer ruim opgezet, met Luxe Carpe diem bed, duodouche, apart toilet, airconditioning, zitgelegenheid met koelkastje en tuinterras met tafel en stoelen. De bar en brasserie Bries zijn fris klassiek ingericht. Kamers zijn er vanaf € 85 per nacht.

 

De Plekkenmakers

 

Ontwikkelaars van het concept zijn De Plekkenmakers. Michel Kolenbrander, oud-hotelier en mede-eigenaar: ‘Wij maakten gebruik van de HospitalityConcepting methode waarbij ondernemers in vijf stappen (merkidentiteit, doelgroep, waarde-innovatie, beleving en brandcoaching) van idee tot realisatie komen.’

Nathalie Bluiminck – redacteur Misset Horeca

 

Publicaties

 

Dit artikel is onder andere gepubliceerd in:

Recente berichten

Verder praten over het plan voor de oude apotheek

Verder praten over het plan voor de oude apotheek

Op de plek van de oude apotheek aan de Statenjachtstraat in Amsterdam Noord komt een gebouw met een nieuwe functie. Wat voor moois komt hiervoor in de plaats? Samen met vastgoed bedrijf Veldboom, de gemeente Amsterdam en bewonersorganisatie Red Amsterdam Noord wordt het plan vanaf het begin samen met bewoners en organisaties van Banne-Zuid gemaakt.

Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734