Interview Chris Ermers en Annemieke Verstraten

Aan iedereen in Macharen: proficiat!

🎉 “Aan iedereen in Macharen: proficiat! De gemeenteraad is akkoord gegaan met het mooie dorpsplan dat we voor Macharen hebben.” 🎉

Dorpshuizen hebben een belangrijke rol in het ontmoeten binnen de kernen en buurten van Oss. Gelijktijdig is de manier waarop ze gerund worden toe aan herziening en vindt niet elke ontmoeting vanzelfsprekend plaats in dorpshuizen.

De Plekkenmakers organiseerden in samenwerking met een bewonersgroep, het bestuur van het dorpshuis en de gemeente een participatieproces rondom de vragen: hoe zien bewoners ontmoeten in de toekomst? En onder welke voorwaarden kan deze ontmoeting duurzaam vormgegeven worden? Daarna gingen enthousiaste bewoners in werkgroepen aan de slag om dromen uit te werken tot concrete plannen.

Tijdens Plek Event op vrijdag 29 september 2023 van 10:00-11:30 uur nemen Chris Ermers, voorzitter van de kopgroep Macharen, en Annemieke Verstraten, adviseur maatschappelijk vastgoed gemeente Oss, ons mee in het verhaal van Macharen, van aanleiding tot perspectief, langs successen en leerervaringen.

Ben jij erbij?

Meld je aan

Klik hier voor het introducerende filmpje van Chris en Annemieke!

A003 07170541 C001.00 58 29 01.Still001 kopie

Recente berichten

Verder praten over het plan voor de oude apotheek

Verder praten over het plan voor de oude apotheek

Op de plek van de oude apotheek aan de Statenjachtstraat in Amsterdam Noord komt een gebouw met een nieuwe functie. Wat voor moois komt hiervoor in de plaats? Samen met vastgoed bedrijf Veldboom, de gemeente Amsterdam en bewonersorganisatie Red Amsterdam Noord wordt het plan vanaf het begin samen met bewoners en organisaties van Banne-Zuid gemaakt.

Het zit erop! 16 bijeenkomsten in 14 gebieden

Het zit erop! 16 bijeenkomsten in 14 gebieden

Voor het nieuwe horecagebiedsplan zijn De Plekkenmakers samen met gemeente Rotterdam, dorps- en wijkraden, bewoners, horecaondernemers en andere belanghebbenden in gesprek gegaan over de horeca in hun gebied. Zodat het ook blijft aansluiten bij hun wensen en behoeften, van plenair tot vrije inloop.

Meedenken over het ontwerp voor De Admiraal in Rijswijk

Meedenken over het ontwerp voor De Admiraal in Rijswijk

Rijswijk Wonen gaat zijn oude kantoor aan de Admiraal Helfrichsingel 51 vervangen door nieuwbouw. Er komt een appartementencomplex met zo’n 40 woningen: De Admiraal. De woningen zijn bestemd voor huurders van 55 jaar of ouder en krijgen een middelhoge huur.

Alex Neves

Wil je meer weten
over dit bericht?

Neem contact op met Alex als je meer over dit onderwerp wilt weten.

Alex is stedenbouwkundige en architect bij De Plekkenmakers. Hij heeft een brede analytische kijk op ruimtelijke uitdagingen en brengt het DNA van de plek, kansen en mogelijkheden in kaart. Hierbij zoekt Alex naar de verbinding tussen de emotionele waarde voor mensen en de ruimtelijke kwaliteiten van plekken.

alex@deplekkenmakers.nl
06 - 4128 2734