Koffiedrinken op het terras of gezellig uit eten kunnen gaan, hoort bij een aantrekkelijke en veilige stad. Belangrijk is dat er een goede balans is tussen levendigheid van de horeca en een prettig woon- en leefklimaat.
Voor ieder van de 14 deelgebieden in Rotterdam is een horecagebiedsplan opgesteld, waarin de visie en ambitie van de horeca is omschreven en om de drie jaar wordt herzien. In het horecagebiedsplan staat onder andere aangegeven waar en wat voor nieuwe horeca mogelijk is.
In het voorjaar van 2024 moeten de opgestelde horecagebiedsplannen 2024-2027 voor de Rotterdamse gebieden gereed zijn. Hiervoor gaan De Plekkenmakers samen met Gemeente Rotterdam, dorps- en wijkraden, bewoners, horecaondernemers en andere belanghebbenden in gesprek over de horeca in hun gebied. Zodat het ook blijft aansluiten bij hun wensen en behoeften.
De kop is eraf voor de eerste 7 gebieden in Rotterdam, van plenaire bijeenkomsten tot vrije inloop. Deelnemers delen hun ervaring, wensen en verwachtingen over de horeca in hun gebied. Ieder gebied is uniek met een eigen karakter.
“Goede gesprekken gevoerd met de aanwezige bewoners en horecaondernemers, die er op een leuke en laagdrempelige manier konden meepraten over de toekomst van de horeca in hun wijk.”